Stäng
AirbreezeCarpe Diem BedsCura of SwedenEkensHildingHilding AndersJensenKosta LinnewäfveriLivingbedLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastSundTemprakonTempurVarnamo Of SwedenViking
Täcken & Kuddar  ›  Duntäcken  ›  Duntäcke Lyx 150x210
KAMPANJ
Duntäcke Lyx 150x210
Duntäcke Lyx 150x210

Duntäcke Lyx - Norsk Dun by Night

Om du söker efter den där omslutande och kramgoa känsla som bara ett riktigt kvalitetstäcke kan åstadkomma så är detta täcket för dig. Muscovy-/myskanddun är känt för sina värmeegenskaper, dessa fåglar vet verkligen hur man håller sig varm.

Täcket innehåller ren ny vit europeisk dun från Muscovy. Tyget är sytt i superlätt och len bomullcambric och dunet har en hög bärighet. Täcket kommer med 10-års garanti och är allergivänligt samt etiskt framställt.

Duntäcke Lyx från Norsk Dun by Night finns som enkeltäcke i de tre värmenivåerna sval, medel, och varm. I dubbelstorlek finns värmenivåerna sval och medel.

Dunet är isolerande men inte skrymmande – vilket gör det till ett av de mest fantastiska täcken som du kan tänka dig.

Dunserie Lyx - Allmänt

Alla våra duntäcken och dunkuddar i vår lyxserie är allergicertifierade och med premium dunkvalitet. Fyllningen består av 90% dun och 10% småfjäder och har en bärighet på 10-12. Yttertyget är 100% bomullscambric med Öko-tex klass 1 märkning, vilket garanterar att all textil är fri från kemikalier och andra skadliga ämnen. Dunet i våra duntäcken och dunkuddar kommer uteslutande från europeiska änder som föds upp för köttets skull. Alla våra dunprodukter i denna serie innehar dessutom DOWNPASS märkning för spårbarhet vilket garanterar att inget dun kommer från levande fåglar och att uppfödarna lever upp till villkoren för DOWNPASS.

Dunprodukter har en unik förmåga att reglera temperaturen och isolerar både mot värme och kyla. Dunet transporterar också bort fukt mycket effektivt vilket ger en bekvämare sömn och en bättre sömnkvalitet.

Skötselråd

Dunprodukterna i Lyx-serien kan tvättas vid 60ºC i en vanlig tvättmaskin. Använd tvättmedel för dun och skonsam tvätt. Vid torkning i en torktumlare, använd 1-2 tennisbollar. Torka i 30 minuterssekvenser och skaka däremellan så dunet och fjädrar som har klumpat sig faller isär innan du fortsätter torka. Var dag bör man skaka kuddar och täcken så att dunet får luft och håller sin elasticitet. Vädring av dun bör ske i skuggan. Man bör aldrig slå eller piska täcken eller kuddar eftersom det kan förstöra dunet.

TaggarSe även

KAMPANJ
Dunkudde Lyx 50x60
från 608 kr
(810 kr)

Fler storlekar i samma serie

KAMPANJ
Duntäcke Lyx 230x220
från 2 138 kr
(2 850 kr)

Standardvy | Byt till Mobil vy