Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCura of SwedenCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking
Täcken & kuddar  ›  Duntäcken  ›  Duntäcke Outlast 150x210
Temperaturreglerande
Duntäcke Outlast 150x210
Duntäcke Outlast 150x210

Duntäcke Outlast

Duntäcke Outlast har snabbt seglat upp som en av våra absoluta kundfavoriter. Med sin höga bärighet på 10-12 och ett tyg av finaste bomullscambric är detta ett täcke bland de absolut lyxigaste på marknaden.

Täcket finns i värmenivåerna sval, medel, och varm. Alla innehåller 90 % dun och endast 10 % småfjäder vilket tillsammans med det högteknologiska tyget gör att täckena är lysande på att andas och upprätthålla en lagom temperatur.

Outlast - Allmänt

Duntäckena och dunkuddarna i Outlast-serien har en unik värmereglerande förmåga som ger bästa möjliga sovklimat. Outlast® teknologin är utvecklad av Nasa och hjälper kroppen att hålla den optimala kroppstemperaturen genom natten.

Dunprodukterna är rekommenderade av Norges Astma- og Allergiforbund och dunet är rent nytt europeiskt Muscovy-dun. De får bära märkningar som Downafresh, Nomite, Oeko-tex klass 1, Downafresh, och Downpass certifikat vilka garanterar absolut toppkvalitet och att dunet är etiskt framställt.

Skötselråd

Dunprodukterna i Outlast-serien kan tvättas vid 60ºC i en vanlig tvättmaskin. Använd tvättmedel för dun och skonsam tvätt. Vid torkning i en torktumlare, använd 1-2 tennisbollar. Torka i 30 minuterssekvenser och skaka däremellan så dunet och fjädrar som har klumpat sig faller isär innan du fortsätter torka. Var dag bör man skaka kuddar och täcken så att dunet får luft och håller sin elasticitet. Vädring av dun bör ske i skuggan. Man bör aldrig slå eller piska täcken eller kuddar eftersom det kan förstöra dunet.Se även

Fler storlekar i samma serie

Standardvy | Byt till Mobil vy