Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking
Alltid lågt pris  ›  Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140
Sovkoncept EcoRecycling
Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140
Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140Kramkudde Familon Shaped Body Pillow 30x140

Kramkudde Familon Shaped Body Pillow

Familon Shaped Body Pillow är en unik ergonomiskt utformad kramkudde med allergivänlig fiberfyllning av 100% återvunnet material. Kramkudden är designad i samarbete med en fysioterapeut för att erbjuda en avlastande komfort med en känsla av viktlöshet.

Kramkuddar kallas också kroppskuddar och är långa kuddar som är avsedda att avlasta armar, ben och kropp. Tillsammans med en kramkudde använder man alltså en huvudkudde för avlastning av nacke och huvud.

Uppbyggnad

Familons formade kroppskudde har ett yttertyg av 100% bomull och är fylld med 1 380 gram mjuk polyesterfiber som formar sig väl efter kroppen. Fibern är tillverkad av återvunna PET-flaskor för att göra så litet miljöavtryck som möjligt. Kramkudde Familon Shaped Body Pillow är indelad i 5 fack för att fiberfyllningen ska hållas på plats och kudden bibehålla sin form. 

Kramkudden har en högre sektion som är tänkt för armar och överkropp och där är den ca 30 cm hög. I den andra ändan är kudden lägre för att passa optimalt för benen och där är den ca 20 cm hög. I mitten där den kuddens form övergår från hög till låg är den också böjd i en s-kurva för att kudden ska ligga perfekt efter hela kroppen.

Användning

Rätt använd ger kramkudden både avlastning och stabilitet. För dem som har en hård säng innebär det ofta ett något mindre tryck mot utskjutande kroppsdelar som axel och höft. För människor som lätt snarkar om de hamnar på rygg ger kuddens stabilitet och komforthöjande egenskaper en lägre risk att råka vända sig på rygg under natten. Kudden kan också ge en ökad komfort och bättre sömn för den som som i slutet av en graviditet känner av ryggvärk under natten.

Kroppskudde Familon Shaped Body Pillow är främst designad för användning i sidoläge eller nära sidoläge med en arm och ett ben som vilar ovanpå kudden. Den andra armen ligger då oftast under kudden ungefär så att man kramar den. Det andra benet kan läggas rakt vid sidan av kudden eller böjt under så att kudden är placerad mellan knäna.

Med kuddens hjälp går det också ofta att hitta ett mer upplyft framstupa sidoläge än vad en plan säng utan kudden kan erbjuda. Ett sådant framstupa sidoläge kan vara relativt ergonomiskt och i kombination med rätt huvudkudde kan det även underlätta andningen för den med snarkproblematik.

Skötselråd

Tillverkaren rekommenderar att kudden tvättas ca var tredje månad. Tvätta kudden i 60°C med endast en tredjedel av normal dos tvättmedel. Använd en tvättmaskin med en kapacitet för minst 8 kg. Säkerställ att dragkedjorna är helt stängda.

Sträck ut kudden till dess ursprungliga form när den är fuktig och fördela stoppningsmaterialet jämnt. Centrifugera med lågt varvtal och torktumla i låg temperatur med tennisbollar eller låt lufttorka och fluffa upp kudden regelbundet under tiden.

Material

Material överdrag: 100% bomull. Material fyllning: 100% återvunnen polyester (rPet), 1380 gram. Tvättas i 60 grader. Torktumlas på låg temperatur (med fördel tillsammas med tennisbollar). OEKO-TEX® märkt.



Standardvy | Byt till Mobil vy