Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Ramsäng 90

En ramsäng 90 är en säng av klassisk typ som är 90 cm bred. Ramsängen går att lägga i en sängram eller ställa direkt på golvet monterad med sängben. Standardlängden för en ramsäng 90 är 200 cm och kallas därför även ramsäng 90x200. En säng 90 räknas som en enkelsäng och är avsedd för långvarigt bruk av en person. Enkelsängar konstrueras med en liggplats som tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra ramsängar i storlek 90x200.

Ramsängar 90

1 2  26 artiklar Kampanj(21) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 

Mer om Ramsäng 90

En ramsäng 90 är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

En ramsäng 90 är 90 cm bred och i standardlängd 200 cm lång och kan då även kallas ramsäng 90x200. Sängen är relativt smal och används oftast i par som bredvid varandra tillsammans utgör en dubbelsäng. Den kan läggas i en enkelsängram som är 90x200 cm eller en dubbelsängram som är 180x200 cm. Om plats finns i sovrummet rekommenderas att välja en lite bredare säng om den ska användas som enkelsäng av en fullvuxen person.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas en underbädd till kontinentalsäng i stället för en ramsäng 90, då en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar 90 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng 90x200 bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Komforten i en ramsäng 90x200 jämfört med motsvarande kontinentalsäng är ofta lite fastare. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra sängens olika lager arbetar tillsammans. Den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på.

Startsida › Sängar & madrasser › Ramsängar
Standardvy | Byt till Mobil vy