Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 100

En kontinentalsäng 100 är en hög säng i flera lager som är 100 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 100x200. En kontinentalsäng 100 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarigt bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 100x200.

Kontinentalsängar 100

Mer om Kontinentalsäng 100

En kontinentalsäng i storlek 100x200 är en enkelsäng i ett lite ovanligt mått för den svenska marknaden. Storleken är dock vanlig i andra länder i Europa.

Storleken 100x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 100. Precis som andra kontinentalsängar består denna 100-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

Sängar 100 av kontinental modell har närmast golvet en underbädd med inbyggd träram och fäste för sängben. Underbädden påverkar sängens stabilitet och komfort utöver att den ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbädden finns en tjockare mellanmadrass som i huvudsak styr kontinentalsängens komfort. I de flesta kontinentalsängar 100 är detta ett lager pocketfjädring med stoppning men det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

På toppen av en kontinentalsäng 100 ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 100 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 100 jämfört med motsvarande ramsäng ofta är lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 100 › Kontinentalsäng 100
Standardvy | Byt till Mobil vy