Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 90x210

En kontinentalsäng 90x210 är en hög säng i flera lager som är 90 cm bred och 210 cm lång. Längden 210 cm innebär att sängen är extra lång. En kontinentalsäng 90x210 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarit bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 90x210.

Kontinentalsängar 90

Mer om Kontinentalsäng 90x210

En kontinentalsäng i storlek 90x210 är en enkelsäng som är extra lång. Kontinentalsängens konstruktion gör att många sängmodeller inte har full komfort i kanten vilket medför att den effektiva liggytan blir mindre. En kontinentalsäng 90x210 bör ha en stabil underbädd för att inte riskera att uppfattas som vinglig. Om möjligt rekommenderas att välja en bredare kontinentalsäng i bredd 105 eller 120 cm.

Storleken 90x210 anger att sängen 210 cm lång vilket är längre än den svenska standardlängden 200 cm. En extra lång säng kan vara värt att prova för dem som är längre än 180 cm men behovet varierar beroende på sovställning. Magsovare tenderar att sträcka sig lite extra i längsled till skillnad från sidosovare som ofta kryper ihop till viss del.

Sängar 90x210 av kontinental modell har närmast golvet en underbädd med inbyggd träram och fäste för sängben. Underbädden påverkar sängens stabilitet och komfort utöver att den ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbädden finns en tjockare mellanmadrass som i huvudsak styr kontinentalsängens komfort. I de flesta kontinentalsängar 90x210 är detta ett lager pocketfjädring med stoppning men det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

På toppen av en kontinentalsäng 90x210 ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 90x210 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 90x210 jämfört med motsvarande ramsäng ofta är lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 90 › Kontinentalsäng 90 › Kontinentalsäng 90x210
Standardvy | Byt till Mobil vy