Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking
Sängar & madrasser  ›  Kontinentalsängar  ›  Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö Design Edition 210x200
Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö Design Edition 210x200

Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö Design Edition

Sandö Design Edition är en fantastisk säng med en sofistikerad och elegant design. Det klassiska hundtandsmönstret som gjorts populärt av den franska modeindustrin har vävts in i mjuk chenille från Romo Group för extra elegans och komfort. Kombinera kontinentalsäng Sandö Design Edition med huvudgavel Rivö Design Edition och ett väl tilltaget utbud av läckra tillbehör i hundtandsmönstrade tyget RO Jackie Dalmatian eller det läckra guldfärgade sammetstyget DGZ Gold.

Sandö Design Edition är en designutgåva och är därför uppbyggd på exakt samma sätt som den legendariska ordinarie Sandö-modellen med noggrant utvalda pocketresårer och material i alla delar.

Kontinentalsäng Sandö har en stabil underfjädring i form av en 13 cm hög pocketresår i underbäddarna. Underfjädringen vilar på en rejält tilltagen träram av svensk tall.

I mellanmadrassen finner man Carpe Diems patenterade 15 cm höga Contour Pocket System som är en unik pocketresår med integrerat stoppningsmaterial vilket gör det möjligt för pocketfjädrarna att arbeta helt oberoende av varandra. Pocketfjädringen stöttas av en 5,5 cm hög X-Pocket som i sin tur vilar på Carpe Diems patenterade trögelastiska bottensegment. Tillsammans ger materialen en fantastisk tryckavlastning och motverkar att rörelser fortplantas i sängen. 

Till sängen rekommenderas bäddmadrass Carpe Diem Luxury som är kuvertsydd i samma läckra hundtandsmönstrade RO Jackie Dalmatian. 

Sandö Limited Design Edition handtillverkad i Carpe Diem Beds fabrik i Sverige. Carpe Diem Beds erbjuder en 25-års garanti som täcker felaktiga träramar och fjäderbrott i pocketresårerna.

Trögelastiskt bottensegment

I samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter har Carpe Diem Beds utvecklat ett unikt trögelastiskt bottensegment som gör att de fjädrar som är mest utsatta för belastning sjunker istället för att trycka mot kroppen. Detta gör att trycket mot kroppen minskar vilket främjar blodcirkulationen.

Carpe Diem Contour Pocket System

I Carpe Diems patenterade fjädersystem har man tagit följsamheten ett steg längre genom att placera stoppningsmaterialet i varje enskild fjäder istället för ovanpå. Detta gör att man bibehåller den enskilda fjädereffekten vilket ökar komforten och följsamheten markant.

TaggarStandardvy | Byt till Mobil vy