Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking
Sängar & madrasser  ›  Kontinentalsängar  ›  Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö 140x210
Svensktillverkad
Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö 140x210
Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö 140x210Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö 140x210

Kontinentalsäng Carpe Diem Sandö

Sandö från svenska lyxmärket Carpe Diem Beds har alla egenskaper för att vara din drömsäng. Den smått legendariska sängen har funnits på marknaden i snart två decennier och är fortfarande ett ideal och riktmärke för många av de sängutvecklare som vill bygga den optimala sängen. Under åren har Carpe Diem reviderat och utvecklat Sandö försiktigt och har på så sätt kunnat bevarat den höga standarden. Den stora skillnaden mellan dagens upplaga och en Sandö av de tidiga årgångarna är bytet till det revolutionerande fjädersystemet Contour Pocket System.

Kontinentalsäng Sandö har en trippelverkande plymåmadrass med ett 15 cm högt Contour Pocket System med en marknadsledande följsamhet som översta fjädringslager, en 5,5 cm X-pocket för stabilitet och djup som underfjädring och i botten ett lager trögelastiskt skummaterial som bidrar med både dämpning och tryckavlastning. Tillsammans med det integrerade stoppningsmaterialet i Contour Pocket System skapar detta i Sandö marknadens mest följsamma pocketfjädrade plymåmadrass till kontinentalsängar.

Underbäddarna i Carpe Diem Sandö är byggda med rejält tilltagna träramar av svensk furu med en gedigen konstruktion för bottenribborna i trä. I Sandös resårbottnar finns också kontinentalsängens underfjädring som är en 13 cm hög värmebehandlad pocketresår.

Till Sandö kontinental rekommenderas bäddmadrass Luxury från Carpe Diem. Bäddmadrass Luxury har en kärna av finaste talalaylatex och är stoppad med ullstoppning på ena sidan och bomullstoppning på den andra. Det ger möjlighet att anpassa sängens värmeisolering till årstidena med den varmare ullsidan som vintersida och den svalare bomullssidan som sommarsida.

Sandö har en total madrasshöjd inklusive bäddmadrass på ca 55 cm och till det rekommenderas en benhöjd på 13 cm. Sängen finns att beställa i alla svenska standardbredder från 90 till 210cm bred i längderna 200 och 210cm. Du kan välja mellan 16 olika möbeltyger så att du kan hitta en färg som passar just ditt sovrum.

Trögelastiskt bottensegment

I samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter har Carpe Diem Beds utvecklat ett unikt trögelastiskt bottensegment som gör att de fjädrar som är mest utsatta för belastning sjunker istället för att trycka mot kroppen. Detta gör att trycket mot kroppen minskar vilket främjar blodcirkulationen.

Carpe Diem Contour Pocket System

I Carpe Diems patenterade fjädersystem har man tagit följsamheten ett steg längre genom att placera stoppningsmaterialet i varje enskild fjäder istället för ovanpå. Detta gör att man bibehåller den enskilda fjädereffekten vilket ökar komforten och följsamheten markant.

Taggar

  • *Rekommenderad bäddmadrass: Luxury
  • 140
  • 140x210
  • Enkelsäng


Standardvy | Byt till Mobil vy