Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 140

En kontinentalsäng 140 är en hög säng i flera lager som är 140 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 140x200. En kontinentalsäng 140 räknas som en enkelsäng. Enkelsängar är avsedda för långvarigt bruk av en person och har en liggplats tar upp hela sängens bredd. Sängar 140 cm används dock relativt ofta som dubbelsängar. Man kan då inte välja en individuell komfort per person och får räkna med att sängen slits lite snabbare än vad än bredare säng hade gjort. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 140x200.

Kontinentalsängar 140

1 2 3  34 artiklar Kampanj(7) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 3 

Mer om Kontinentalsäng 140

En kontinentalsäng i storlek 140x200 är en extra bred enkelsäng. Skillnader mellan en enkelsäng och en dubbelsäng finns både i träkonstruktionen i botten och i mellanmadrassens komfortmöjligheter. En enkelsäng har en träram i botten i stället för dubbelsängens två träramar. I mellanmadrasen har dubbelsängen ofta två liggplatser med möjlighet till olika komfort. I en enkelsäng finns bara en liggplats med samma komfort över hela liggytan.

Storleken 140x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 140. Precis som andra kontinentalsängar består denna 140-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende.

En kontinentalsäng i storleken 140x200 cm har vanligtvis endast en underbädd som ligger närmast golvet. Underbädden bidrar till stabilitet och ger sängen dess höga utseende. En tjockare mellanmadrass ligger sedan ovanpå underbädden och innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. Vanligtvis består mellanmadrassen av ett lager pocketfjädring med stoppning, men det finns också andra lösningar med annan typ av fjädring eller som helt består av skummaterial.

Överst på sängen ligger en bäddmadrass som ger den sista finishen i känslan. Valet av bäddmadrass bör baseras på sängens följsamhet, där en följsam säng bör kompletteras med en mjukare bäddmadrass och en fastare säng med en lite fastare bäddmadrass för att ge optimal tryckavlastning.

Komforten i en kontinentalsäng varierar mycket mellan olika modeller, och det är därför en stor fördel att prova sängar i butik för att hitta den som passar dig bäst. Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng är lite mer dämpande och har ett större djup än i en motsvarande ramsäng. Men det kan också variera beroende på modell och hur bra de olika lagren arbetar tillsammans.

Sovkoncept erbjuder möjligheten att prova många olika sängar i butik, där du kan få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär på längre sikt. Tillsammans kan vi hitta den säng som passar just dig bäst.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 140 › Kontinentalsäng 140
Standardvy | Byt till Mobil vy