Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Ramsäng 120x210

En ramsäng 120x210 är en klassisk sängtyp som är 120 cm bred och 210 cm lång. Storleken 120x210 är en bred och extra lång enkelsäng. En säng 120x210 är avsedd för 1 person och har alltså endast en liggplats. Ramsängar 120x210 kan monteras med sängben och placeras på golvet alternativt läggas i en sängram. Här hittar du alla våra ramsängar i storlek 120x210.

Ramsängar 120

12 artiklar Kampanj(11) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:

Mer om Ramsäng 120x210

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten.

Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas en underbädd till kontinentalsäng istället för en ramsäng då de en underbädd är konstruerad för att tåla en högre belastning.

I de flesta ramsängar består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns även andra lösningar med annan typ av fjädring eller som består enbart av skummaterial.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en ramsäng uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Ramsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Komforten i en ramsäng jämfört med motsvarande kontinentalsäng är ofta lite fastare. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra sängens olika lager arbetar tillsammans. Den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på.

Inte ens de mest erfarna branschspecialister kan med säkerhet förstå hur en sängs komfort är utifrån endast en detaljrik produktspecifikation. Det är först när de testar sängens komfort genom att lägga sig i den som de vet hur den känns och vad den har för karaktär.

I Sovkoncepts butiker har du möjlighet att prova många sängar och få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär i längden. Utifrån vad du tycker när du provar en säng kan du också få bra tips från oss om vilka andra modeller du bör prova. Tillsammans hittar vi den säng som passar just dig allra bäst.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 120 › Ramsäng 120 › Ramsäng 120x210
Standardvy | Byt till Mobil vy