Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Ramsäng 180

En ramsäng 180 är en säng av klassisk typ som är 180 cm bred. Det är oftast ett paket med 2 st ramsängar med halva bredden till vilka man kan välja en hel bäddmadrass 180. Paketet med sängar 180 är avsett för 2 personer och har alltså två liggplatser. I standardlängd är sängarna 200 cm långa och kallas då även ramsängar 180x200. Här hittar du alla våra paket med ramsängar i storlek 180x200.

Ramsängar 180

1 2  27 artiklar Kampanj(4) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 

Mer om Ramsäng 180

En dubbelsäng 180 cm av ramsängar består av två sängar som är 90 cm breda. Sängar 180 kallas också "king size" och det är det vanligaste dubbelsängsmåttet på den svenska marknaden. Storleken 180x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en ramsäng 180.

En ramsäng/resårsäng är en klassisk sängtyp som kan placeras i en sängram eller monteras med sängben för placering direkt på golvet. Sängen är en tygklädd komfortgivande madrass med inbyggd träram i botten. Ramsängen är designad för användning tillsammans med en bäddmadrass. Till tjockare madrasser än så rekommenderas underbäddar till kontinentalsäng istället för ramsängar.

I de flesta ramsängar 180 består komfortlagret av ett eller två lager pocketfjädring med ett lager stoppningsmaterial på toppen. Det finns sängmärken som tillverkar ramsängar med en annan typ av fjädring eller med enbart skummaterial. Komforten avgörs i slutändan av små detaljer och kombinationer av olika material och det är mycket svårt att gissa hur en säng kommer kännas utan att prova i butik.

Bäddmadrassens uppgift är att ge den sista finishen i känslan. Till ett dubbelsängspaket 180x200 cm så kan man välja en hel bäddmadrass 180x200 cm eller två separata 90x200 cm. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilka sängar den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Komforten i en ramsäng 180 jämfört med motsvarande kontinentalsäng är ofta lite fastare. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra sängens olika lager arbetar tillsammans. Den som söker en härligt följsam eller mjuk säng i ramsängsdesign har fortfarande mycket att välja på.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 180 › Ramsäng 180
Standardvy | Byt till Mobil vy