Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 160x210

En kontinentalsäng 160x210 är en hög säng i flera lager som är 160 cm bred och 210 cm lång. Längden 210 cm innebär att sängen är extra lång. En kontinentalsäng 160x210 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 160x210 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 160x210.

Kontinentalsängar 160

1 2  21 artiklar Kampanj(2) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 

Mer om Kontinentalsäng 160x210

En 160x210 kontinentalsäng är en extra lång dubbelsäng som ger ett lyxigt intryck med sina flera lager madrasser. Designen ger också en känsla av att det är en stor hel säng vilket skiljer sig från ramsängar som tydligt består av två separata sängar.

Bredden 160 cm är den smalaste av de riktiga dubbelsängsbredderna på den svenska marknaden men i andra länder kan man hitta ännu smalare dubbelsängskonstruktioner. Storleken 160x210 anger att sängen 210 cm lång vilket är längre än den svenska standardlängden 200 cm. En extra lång säng kan vara värt att prova för dem som är längre än 180 cm men behovet varierar beroende på sovställning. Magsovare tenderar att sträcka sig lite extra i längsled till skillnad från sidosovare som ofta kryper ihop till viss del.

Att ligga i en bra kontinentalsäng 160x210 kan liknas vid att ligga på moln, eftersom trycket fördelas jämnt över kroppen tack vare dess högre fjädring. Kontinentalsängen består av två lager madrasser och en väl anpassad resårbotten, vilket ger en bra komfort. Mellanlagret består av antingen en vändbar resårmadrass eller en plymåmadrass. På toppen finns en bäddmadrass som ger den sista finishen.

Plymån eller den vändbara madrassen i mellanlagret kan vara uppbyggd på olika sätt. En hel madrass i bredd 160x210 cm ger en jämnare liggkomfort över hela sängen, medan delade madrasser med bredd 80 cm ger en tydligare skiljelinje mellan liggplatserna. Delade madrasser i mellanlagret kan vara smidigt om sängen behöver bäras upp för en trång trappa.

Kvalitetsmaterial är viktigt för hållbarheten på en kontinentalsäng 160x210. Om mellanmadrassen är liksidigt vändbar kan sängens livslängd förlängas genom att man regelbundet vänder den. I mellanlagret sitter också den fjädring som bestämmer fastheten på sängen. Vissa modeller av kontinentalsäng 160x210 har i stället en oliksidigt vändbar mellanmadrass med olika känsla i stoppningsmaterialet på de två liggsidorna. Sängen blir egentligen inte starkare men känns då lite hårdare på ena sidan.

En kontinentalsäng 160x210 har två underbäddar för att säkerställa stabilitet och komfort. Sängar upp till 140 cm har oftast bara en underbädd, medan bredare sängar har två. Kontinentalsängar 160x210 kan ha en så kallad Seamless-design, vilket ger intrycket av en bred underbädd på dubbelsängar, trots att det är två separata underbäddar.

Bäddmadrassen på toppen av en kontinentalsäng 160x210 bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. En följsam säng bör ha en följsam bäddmadrass, medan en fastare säng bör ha en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 160 › Kontinentalsäng 160 › Kontinentalsäng 160x210
Standardvy | Byt till Mobil vy