AirBreezeCarpe Diem BedsCura of SwedenEkensHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastSundTemprakonTempurVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 160x200

En kontinentalsäng 160x200 är en hög säng i flera lager som är 160 cm bred och 200 cm lång. Den är avsedd för 2 personer och har två liggplatser. I mellanmadrassen väljer man generellt komforten per liggplats oavsett om madrassen består av två kassetter eller en hel skarvlös kassett innanför tygöverdraget. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 160x200.

Kontinentalsängar 160x200

1 2 3  43 artiklar Kampanj(9) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 3 

Om kontinentalsängar 160x200

En 160x200 kontinentalsäng, en storlek som ofta kallas "queen size", ger ett lyxigt intryck med sina flera lager och högre totalhöjd jämfört med en klassisk ramsäng. Dess design ger också en känsla av att det är en stor hel säng, vilket skiljer sig från ramsängar som består av två separata sängar.

Att ligga i en bra kontinentalsäng kan liknas vid att ligga på moln, eftersom trycket fördelas jämnt över kroppen tack vare dess högre fjädring. Kontinentalsängen består av två lager madrasser och en väl anpassad resårbotten, vilket ger en bra komfort. Mellanlagret består av antingen en vändbar resårmadrass eller en plymåmadrass. På toppen finns en bäddmadrass som ger den sista finishen.

Plymån eller den vändbara madrassen i mellanlagret kan vara uppbyggd på olika sätt. En hel madrass ger en jämnare liggkomfort över hela sängen, medan delade madrasser ger en tydligare skiljelinje mellan liggplatserna. Delade madrasser i mellanlagret kan vara smidigt om sängen behöver bäras upp för en trång trappa.

Kvalitetsmaterial är viktigt för hållbarheten på en kontinentalsäng. Om mellanmadrassen är vändbar kan sängens livslängd förlängas genom att man regelbundet vänder den. I mellanlagret sitter också den fjädring som bestämmer fastheten på sängen.

En kontinentalsäng 160 har två underbäddar för att säkerställa stabilitet och komfort. Sängar upp till 140 cm har oftast bara en underbädd, medan bredare sängar har två. Kontinentalsängar kan ha en så kallad Seamless-design, vilket ger intrycket av en bred underbädd på dubbelsängar, trots att det är två separata underbäddar.

Bäddmadrassen på toppen av kontinentalsängen bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. En följsam säng bör ha en följsam bäddmadrass, medan en fastare säng bör ha en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 160 › Kontinentalsäng 160 › Kontinentalsäng 160x200
Standardvy | Byt till Mobil vy