Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 210

En kontinentalsäng 210 är en hög säng i flera lager som är 210 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 210x200. En kontinentalsäng 210 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 210 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 210x200.

Kontinentalsängar 210

1 2  19 artiklar Kampanj(16) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 

Mer om Kontinentalsäng 210

En kontinentalsäng i storlek 210x200 är en extra bred dubbelsäng. Sängbredden 210 cm är den bredaste bland standardmåtten på sängar på svenska sängmarknaden.

Storleken 210x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 210. Precis som andra kontinentalsängar består denna 210-säng av flera lager för att ge en bekväm och stabil sovupplevelse och ett lyxigt utseende. Finns plats i sovrummet så kan det dock vara värt att överväga en kontinentalsäng 210 i längden 210 cm för att få en helt kvadratisk säng.

Sängar 210 av kontinental modell har närmast golvet två underbäddar som är 105 cm breda. Underbäddarna har inbyggd träram och fäste för sängben. Utseendet kan dock bedra då många tillverkare erbjuder kontinentaler 210 med så kallad Seamless-design. Det innebär att även en kontinentalsäng i dubbelsängsstorlek kan se ut som att den har en enda bred underbädd genom att de båda underbäddarna kläs i ett gemensamt tygöverdrag. Underbäddarna bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att de ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbäddarna placeras en tjockare mellanmadrass som innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. Mellanmadrassen i kontinentalsängar 210 innehåller vanligtvis en pocketfjädring med skumstoppning men även andra typer av fjädringar finns. Det finns också sängmodeller som innehåller enbart avancerade skummaterial. Det finns bra och dåliga sängar inom alla dessa kategorier så typen av innehåll i mellanmadrassen avgör inte hur bra komforten och kvaliteten på sängen är.

Överst ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng 210 den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en kontinentalsäng 210 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 210 › Kontinentalsäng 210
Standardvy | Byt till Mobil vy