Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 210x210

En kontinentalsäng 210x210 är en hög säng i flera lager som är 210 cm bred och 210 cm lång. Längden 210 cm innebär att sängen är extra lång. En kontinentalsäng 210x210 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 210x210 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 210x210.

Kontinentalsängar 210

1 2  26 artiklar Kampanj(3) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 

Mer om Kontinentalsäng 210x210

En kontinentalsäng i storlek 210x210 är en helt kvadratisk extra bred och extra lång dubbelsäng. Sängbredden 210 cm är den bredaste och längden 210 cm är den längsta bland standardmåtten på sängar på svenska sängmarknaden. Önskas en större säng än så räknas det som ett specialmått.

Sängar 210x210 av kontinental modell är uppbyggda med två underbäddar som är 105 cm breda i botten. Underbäddarna har inbyggd träram och fäste för sängben. Många sängmodeller går dock att beställa med så kallad Seamless-design vilket innebär att underbäddarna kläs i ett gemensamt tyg vilket ger illusionen av en hel sängbotten. Underbäddarna i en kontinentalsäng 210x210 bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att de ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende.

Ovanpå underbäddarna placeras en tjockare mellanmadrass som innehåller det som i huvudsak styr sängens komfort. Mellanmadrassen i kontinentalsängar 210x210 innehåller vanligtvis en pocketfjädring med skumstoppning men även andra typer av fjädringar finns. Det finns också sängmodeller som innehåller enbart avancerade skummaterial.

Överst ligger en bäddmadrass vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är sängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en kontinentalsäng 210x210 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 210 › Kontinentalsäng 210 › Kontinentalsäng 210x210
Standardvy | Byt till Mobil vy