Borås CottonCarpe Diem BedsClassic Textiles of SwedenCPH LivingCuraFormCuraSömnEkensFamilonHildingHilding AndersHöie of ScandinaviaJensenKarmaKosta LinnewäfveriLord NelsonMille NottiNorsk DunOutlastRecycled by WilleSundTemprakonTempurTuriformVarnamo of SwedenViking

Kontinentalsäng 180

En kontinentalsäng 180 är en hög säng i flera lager som är 180 cm bred. I standardlängd är sängen 200 cm lång och kallas då även kontinentalsäng 180x200. En kontinentalsäng 180 räknas som en dubbelsäng och har två liggplatser som kan ha olika komfort. Trots det finns det ett stort utbud av kontinentalsängar 180 som har en hel pocketfjäderkärna utan skarv i mitten. Här hittar du alla våra sängar av typen kontinental i storlek 180x200.

Kontinentalsängar 180

1 2 3  47 artiklar Kampanj(10) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Artiklar per sida:
1 2 3 

Mer om Kontinentalsäng 180

En kontinentalsäng 180 ger direkt ett lyxigt intryck då den består av flera lager. I dubbelsängsutförande gör också designen att det känns som en hel säng. Detta i kontrast mot den klassiska ramsängen som oftast består av två sängar bredvid varandra.

Upplevelsen av att ligga i en bra kontinentalsäng jämförs ofta med att ligga som på moln. Med en högre fjädring fördelas trycket jämnare över kroppen och skapar känslan av viktlöshet.

En kontinentalsäng 180x200 räknas som en "king size"-säng och det är den vanligaste dubbelsängsstorleken men för den som vill maximera sin sovplats finns det än bredare kontinentalsängar. Storleken 180x200 anger att sängen 200 cm lång och det är standardlängden för en kontinentalsäng 180.

Kontinentalsängar består utöver bäddmadrassen av två lager madrasser. Underst i en kontinentalsäng 180 finns två resårbottnar med halva sängens bredd. De är väl anpassade till madrasserna ovanför och är tillverkad för att vara just en kontinentalunderdel. Ovanpå den läggs som mellanlager en vändbar resårmadrass eller en plymåmadrass. På toppen sätts pricken över i:t med en bäddmadrass som ger den sista finishen i helhetskänslan.

Underbäddarna på en kontinentalsäng 180x200 skiljer sig från den klassiska ramsängen trots att de två utseendemässigt liknar varandra. De behöver ha rätt fjädertyp och fasthet för att ge en bra komfort tillsammans med mellanmadrassen. Fel val av underbäddar kan ge en svajig hängmatta. Det är därför inte rekommenderat att använda en vanlig ramsäng som underdel.

Underbäddarna bidrar med stabilitet och till viss del komfort utöver att de ger kontinentalsängens karaktäristiska höga utseende. I en kontinentalsäng 180 finns nästan alltid två underbäddar. Utseendet kan dock bedra då många tillverkare erbjuder kontinentaler med så kallad Seamless-design. Det innebär att även en kontinentalsäng i dubbelsängsstorlek kan se ut som att den har en enda bred underbädd genom att de båda underbäddarna kläs i ett gemensamt tygöverdrag.

Plymån eller den vändbara madrassen i mellanlagret kan vara uppbyggd på olika sätt, antingen med en hel skarvlös madrass i storlek 180x200 eller med två separata madrasser som kläs i ett gemensamt tyg. En hel madrass har fördelen att man slipper skarven i mitten och kan få en jämnare liggkomfort över hela sängen. Delade madrasser ger istället en tydligare skiljelinje mellan liggplatserna vilket kan minska risken för att man känner av sin partners formning av sängen. Delade madrasser i mellanlagret kan också vara smidigt om sängen skall upp för till exempel en trång trappa.

Kvalitetsmaterial är viktigt för hållbarheten på en säng, men om mellanmadrassen är vändbar är det också möjligt att förlänga sängens livslängd genom att regelbundet vända på den. En fördel med delade madrasser i mellandelen är att det då finns fyra sätt att lägga dem istället för två sätt för en skarvlös madrass.

I mellanlagret på kontinentalsängen i bredd 180 sitter oftast den fjädring som bestämmer fastheten på sängen. Även i en skarvlös mellanmadrass kan man på de flesta dubbelsängar välja olika fastheter på höger respektive vänster sida.

Överst ligger en bäddmadrass i storlek 180x200 vars uppgift är att ge den sista finishen i känslan. En bäddmadrass bör väljas utifrån vilken säng den ska placeras på. Är kontinentalsängen följsam bör även bäddmadrassen vara det och en fastare säng bör istället kompletteras med en bäddmadrass med lite mer styrka för att ge tillräcklig tryckavlastning.

Hur bekväm en kontinentalsäng 180 uppfattas beror mycket på den som ligger i den, både vad gäller smak och tycke men även kroppsform och vikt. Kontinentalsängars komfort varierar också väldigt mycket mellan olika modeller. Därför är det en stor fördel att prova sängar i butik.

Generellt kan sägas att komforten i en kontinentalsäng 180 jämfört med motsvarande ramsäng är ofta lite mer dämpande och har ett lite större djup. Detta kan dock variera beroende på modell och hur bra kontinentalens olika lager arbetar tillsammans.

Inte ens de mest erfarna branschspecialister kan med säkerhet förstå hur en sängs komfort är utifrån endast en detaljrik produktspecifikation. Det är först när de testar sängens komfort genom att lägga sig i den som de vet hur den känns och vad den har för karaktär.

I Sovkoncepts butiker har du möjlighet att prova många sängar och få bra tips om hur du känner skillnad och vad skillnaderna innebär i längden. Utifrån vad du tycker när du provar en säng kan du också få bra tips från oss om vilka andra modeller du bör prova. Tillsammans hittar vi den säng som passar just dig allra bäst.

Startsida › Hitta din storlek › Sängar › Sängar 180 › Kontinentalsäng 180
Standardvy | Byt till Mobil vy